10.11.2017 | 14:47

10 листопада у Консалтинговому центрі Сєвєродонецького міського центру зайнятості проведено семінар для підприємців, діяльність яких пов’язана з наданням послуг з харчування.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Андрій Хорошко надав підприємцям консультації щодо Закону України «Основні принципи якості та безпеки харчових продуктів». Статті закону були роз’яснені на конкретних прикладах діяльності приватних підприємців.

Головний державний інспектор Головного управління Держпраці в Луганської області Юлія Борщ нагадала учасникам зустрічі про порядок ведення кадрового діловодства у підприємців та особливу увагу приділила легалізації зайнятості та відповідальності за порушення діючого законодавства.

Заступник директора-начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олена Пушкіна та провідний фахівець з питань зайнятості Світлана Вєдінєєва ознайомили присутніх з можливістю неформального навчання для підвищення конкурентоспроможності кадрів та надали перелік робітничих професій, за якими здійснюється підтвердження результатів неформального навчання. Також підприємцям нагадали про можливість проведення на замовлення роботодавця ярмарок вакансій, залучення безробітних до тимчасових робіт та можливість отримання компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при створенні нових робочих місць та компенсації витрат на оплату праці при працевлаштуванні внутрішньо-переміщених осіб.

Сподіваємось, що консультації фахівців та співпраця з Сєвєродонецьким міським центром зайнятості допоможуть приватним підприємцям уникнути порушень діючого законодавства та успішно розвивати започатковану справу.