15.03.2017 | 16:59

Триває обласна акція служби зайнятості «Марафон актуальних професій». Один із днів Марафону був присвячений професіям «Пекар», «Тістороб» та «Формувальник хлібобулочних виробів». Учням 9-11 класів Новорозсошанської ЗОШ І-ІІІ ступенів було цікаво дізнатися, що пекар – це одна із самих древніх професій та побачити як професіонали своєї справи працюють зараз. Основна мета професіографічної екскурсії - популяризація професій, що користуються попитом на ринку праці, безпосереднє ознайомлення із професією в реальних умовах, отримання корисної інформації із першоджерел, можливість спілкування із професіоналами. Захід, організатором якого став Новопсковський районний центр зайнятості, у якому взяли участь 52 учня школи відбувся 15 березня.

Новорозсошанська пекарня - підприємство з повним циклом виробництва хлібобулочних виробів є одним з постачальників цих виробів на продовольчий ринок Новопсковського району.

Не кожен школяр знає про довгий і важкий шлях, який долають колоски зернових культур, вирощені на родючих українських полях, перш ніж стати незмінним атрибутом нашого столу у вигляді свіжого хліба і солодких булочок.

Багато робіт на виробництві механізовано. Школярі бачили, як тісто замішується, як його поділяють на шматки рівної ваги. Потім шматки тіста укладають у металеві форми, змазані рослинною олією. Так виходить формовий хліб, або, як кажуть покупці, "цеглинка". А ще побачили й закруглені шматки тіста, які потім перетворювалися в пишні короваї. Після випікання хліб остигає, його укладають у лотки і вантажать у спеціальні машини для доставки до магазинів. У процесі екскурсії діти побачили весь процес виробництва хлібобулочних виробів від замішування тіста до упаковки.

Короваї пахнули так апетитно, вони мали таку засмажену хрустку скоринку, що стало зрозуміло: додому їх не донести. Вирішили по-братерському поділити короваї між усіма учасниками екскурсії і відразу пригоститися.

Екскурсія на пекарню допомогла школярам розібратися в особливостях презентованих професій і навчила з повагою ставитися до хліба і праці хлібороба.